روزنامه گل
محمدرضا تهرانی- پیشکسوت مطبوعات ورزشی/ فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با مردم قم به مناسبت قیام ۱۹ دی مردم قم باید محل توجه مسولین صدا و سیما به ویژه در ورزش قرار گیرد .معظم له به مسؤلان هشدار دادند که در تصمیمات وبرنامه های خود منافع مردم را در نظر بگیرند ، در غیر این صورت موجب ناامیدی و ایجاد فاصله بین مردم و حاکمیت می شود !حال پرسش اساسی و جدی از آقایان جبلی و جلیلی و فروغی این است که صدا و سیما در جهت تحقق اندیشه های مقام معظم رهبری در ورزش اهتمام ورزیده اند و آیا تاملی بر نقش برنامه سازان ، مجریان و گزارشگران ورزشی دارند ونیز نقش آنان را در ورزش سازنده می دانند یا ویرانگر؟ قانونا مسایل ورزش در صدا و سیما در " شورای سیاست گذاری صدا و سیما در ورزش " برنامهریزی می شود و رئیس این شورا مدیر شبکه سوم آقای " علی فروغی " است .
سوالی که در این جا مطرح می شود ، این است : آیا اعضای این شورا از صاحب نظران و کارشناسان متعهد ، دلسوز و مورد اعتماد جامعه ورزش از داخل و یا خارج از سازمان صداوسیما انتخاب شده اند !؟ وآیا این شورا سیاست وخط مشی ورزش را برای برنامههای ورزشی شبکههای مختلف صداوسیما ترسیم وتبین می کند !؟همچنین این شورا تعیین می کند که چه ميزان از حجم برنامههای صداوسیما به ورزش قهرمانی و چه میزان به ورزش همگانی و یا ورزش حرفه ای و فوتبال اختصاص می یابد !؟بدیهی است که تمامی اعضای این شورا لزوما بايد در ورزش صاحب نظر باشد وخط مشی و مصالح ورزش را برای مردم تبیین کنند تا از این طریق قدرت فرهنگی ، امید ونشاط را افزایش دهند .ضمن آن که لازم است برنامههای ورزشی شبکههای مختلف را بی وقفه رصد کنند و به نقد بکشانند و نیز فرمايشات و هشدارهای رهبری را در ورزش جامه عمل بپوشانند .
برنامه سازی و مجری گری و گزارشگری ورزشی به نوبه خود یک نوع " هنر " محسوب می شود و بایدپذیرفت هر کسی ودر هر شرایطی ودر هر وضعی نمی تواند در حیطه این هنر وارد شود .یک مجری وگزارشگر مسلط بر دانش حرفه ای و برخوردار از آرامش ، هرگز به دو جهت افراط وتفریط نمی غلتد و به خود اجازه نمی دهد که مخاطبان و بینندگان را بی اطلاع ازکم وکیف آن رشته ورزشی فرض کند تا خدای ناکرده ذهن آنان را بشورانند ! چه خوب است " شورای سیاست گذاری ورزش صداوسیما " به ویژه مدیریت محترم آن آقای فروغی به این ارزیابی برسند که آيا روش به کار گرفته آن مجری یا گزارشگر تا چه حد به واقعیت خرد ووجدان حرفه ای ودانش فنی مربوط به حیطه مورد نظر است !؟مقام معظم رهبری در جمع ورزشکاران و قهرمانان و مدال آوران در مسابقات جهانی و بازی های المپیک و پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن خاطر نشان کردند ، که : برخی از برنامههای ورزشی با بزرگنمائی موضوعات کوچک و ایجاد فضای دعوا ، تلاش می کنند تا افراد مصاحبه کننده را به سمت حرف های تند و ناسزاگویی سوق دهند که این کار نادرستی است و باید نقطه مقابل آن تقویت شود .بی شک برنامههای پر بیننده ورزشی سیما تاثیرات خود را بر مخاطبان خواهد گذاشت .
در یک نگاه اجمالی می بینیم شبکههای مختلف فارسی زبان معاند در برنامههای خود حداکثر استفاده و بهرهبرداری سیاسی را از ورزش می برند ! اگر چه آن برنامه ها به ظاهر عنوان سیاسی را داشته باشد !؟ در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران برنامه " فوتبال برتر "که جای برنامه جذاب و پر بیننده " برنامه ۹۰ " را گرفته ، آیا توانسته است از لین طریق تأثیر مثبت و فابل قبولی داشته باشد ؟ و آیا این برنامه موضوع مهم روز فوتبال فی المثل اساسنامه های پر از ایراد ونقد و انتخابات فدراسیون وهیات های فوتبال را به صورت جدی وچالشی مورد بحث و بررسی قرار دهد !؟از این رو بازنگری جدی در کیفیت این برنامهها یکی از اولویتهای مهم سر وسامان دادن به ورزش فوتبال در سیمای جمهوری اسلامی ایران است .واز طرفی با توجه به تاسیس شبکه ورزش انتظار می رفت که این شبکه در ورزش فراتر از سایر شبکه ها عمل کند ، اما متأسفانه نوع نگاه و دیدگاه و نحوه مدیریت آن در چندين سال گذشته نشان می دهد که این شبکه از راه اصلی خود منحرف شده است !
در این سالهای اخیر عملکرد صدا وبرنامه های " رادیو ورزش " ونیز " مجله فوتبالی " شبکه ششم در مجموع مثبت و خیلی بهتر از سایر برنامههای ورزشی سیمایجمهوری اسلامی هستند.شورای سیاست گذاری ورزش صداوسیما به ویژه مدیریت محترم آن آقای " علی فروغی " باید بدانند : در ورزش صداوسیما " اندک بینی "و " باری به هر جهت " به صورت میراث به مدیران امروزی ورزش این رساله ملی رسیده است ! با تمام ادعاهای آماری که می شود باید اذعان کرد : در مقابل " دور مطلوب " که لازمه تحول و ترقی و پیشرفت و در راستای توصیه های مقام معظم رهبری در ورزش است ، یک " دور "دیگر هم وجود دارد که به آن " دور باطل " می گویند و ما در آن " دور باطل " افتاده ایم " !
واقعیت این است که صدا وسیما علیرغم تلاش های صورت گرفته در حوزه ورزش گرفتار جریان " دور باطل " شده است !به همین دلیل کارشناسان متعهد و دلسوز ورزش به این اتفاق نظر رسیده اند که : درمجموع حاصل ونتیجه عملکرد ورزش در سیما بازتاب منفی پیدا کرده و به اصطلاح " ضد کارکرد" دارد !در پایان باید گفت و امیدوارم بود ، که : تردیدی نیست ، صداوسیما با تکیه بر نقش فراگیر و بسیار تاثیرگذار خود می تواند به آینده ورزش در این رسانه ملی امیدوار بود به شرط آن که پوست اندازی وخانه تکانی اساسی در شورای سیاست گذاری وراهبردی آن انجام گیرد و از دیگر سو ، مجموعه شبکههای ورزشی سیما باید متحول شوند و منافع مردم وکشور را بر شخص و اشخاص وگروه ترجیح دهند و همچنین به گونهای پیوسته لارم است که عملکرد همه برنامه سازان ، مجریان و گزارشگران ورزشی خاصه فوتبال " رصد " شود و به ویژه مدیران شبکه ها نیز قطعآ باید ناگریز شوند که مسولیت خود را در ورزش " جدی " بگیرند . انشاءالله
#پیج رسمی روزنامه گل