100173
قربانیان یک فاجعه
03 ارديبهشت 1403 21:48
شکست در الکلاسیکو برای بارسلونا بسیار گران تمام شد. 

روزنامه گل

همانطور که پیش از بازی رئال مادرید برابر بارسلونا همه می‌دانستند؛ برای بارسا ال‌کلاسیکو اهمیتی فراتر از یک بازی داشت و بسیاری چیزها در گروی پیروزی در آن بود. پس از حذف ناامیدکننده از اروپا، آینده مربی، خود باشگاه و مسیری که باید در آینده نزدیک طی می‌کرد نیز در خطر بود. اما حالا این شکست دردناک تأیید کرد که این هفته‌ای "هولناک" برای هواداران بارسلونا بود، کابوسی که آنها را تنها در پنج روز بدون لیگ قهرمانان اروپا و لالیگا گذاشت و فراتر از عناوین از دست رفته، ردی از قربانیان نیز به جا گذاشت. کسانی که حالا بیش از هر زمان دیگری زیر تیغ تیز انتقادات قرار گرفته‌اند.

اولین قربانی

اولین مورد بدون شک ژاوی است. او قبلاً به دلیل مدیریت اشتباه خود در اخراج آرائوخو مقابل پاری سن ژرمن مورد توجه قرار گرفته بود (تعویض یامال به جای لوا)، اکنون و پس از شکست در برنابئو به نظر نمی‌رسد که بتواند تغییری در تصمیم خود برای ترک بارسا در پایان فصل ایجاد کند. سرمربی بارسا بازی را به چیزی شبیه به سنگ نوشته خود تبدیل کرد: در دقیقه 63 بازی، ژاوی در حالی که بازی هنوز مساوی دنبال می‌شد، تصمیم به دو تغییر در خط حمله گرفت که بیش از یک تصمیم فنی، وصیت خاص او به نظر می‌رسد. او که هنوز انتقادات بازی قبلی را به یاد داشت، تصمیم گرفت لواندوفسکی و رافینیا، دو بازیکن باتجربه، را بیرون بکشد و یامال را که تا آن لحظه بدون شک بهترین بازیکن تیم بود را در زمین نگه دارد. نکته شگفت‌انگیز اما این است که او فران را به‌عنوان یک مهاجم مرکزی به زمین فرستاد در حالی که ویتور روکه علی‌رغم هزینه‌ سنگین 62 میلیونی‌اش، روی نیمکت ماند. نتیجه این اتفاقات را هم که همه می‌دانیم: ژاوی به جز از دست دادن تمام جام های این فصل، حالا پس از پاتریک او کانل در سال 1940، به دومین سرمربی تاریخ بارسلونا با رکورد چهار شکست متوالی مقابل رئال مادرید تبدیل شد. ژاوی از زمان هدایت بارسلونا، طولانی‌ترین روند باخت را مقابل رئال مادرید به ثبت رسانده‌است. همچنین بارسلونا برای دومین‌بار در 60 سال اخیر، چهار شکست متوالی را مقابل رئال مادرید تجربه کرد. در این بازه زمانی، بارسا تنها حد فاصل سال‌های 2020 تا 2022 با ثبت پنج باخت پیاپی مقابل رقیب سنتی آمار بدتری دارد. بلوگرانا در طول تاریخ خود تنها پنچ بار مقابل رئال مادرید، چهار باخت پشت سر هم را به ثبت رسانده‌است.

رسوایی برای دکو

اینکه روکه حتی یک دقیقه نیز در هفته تعیین کننده بارسا بازی نکرد، آخرین نشانه ضعف مدیریت ورزشی بارسلوناست و مشخص شد انتقادات ژاوی از این تیم بی‌دلیل نبوده است. اینکه بارسا روی یک بازیکن ناشناس برزیلی چنین سرمایه‌گذاری هنگفتی کرده و به او در مهمترین دیدارهای فصل یعنی برابر پی اس جی و رئال یک دقیقه هم بازی نمی‌رسد و یا حساب کردن روی دو ژوائو، فوتبالیست‌هایی که تراز منفی آشکاری از خود به جا گذاشته‌اند، نشان می‌دهد در بارسا در روی همان پاشنه می‌چرخد. هفته فاجعه‌بار کانسلو با اشتباه روی دو گل پاری سن ژرمن و دو گل دیگر مقابل رئال مادرید، او را باید از ادامه حضور در این تیم محروم کند. شرم‌آور است که هیچ‌کس در باشگاه متوجه نشد که خرید بازیکنانی که قبلا توسط پپ گواردیولا کنار گذاشته شده بودند، چندان هوشمندانه به نظر نمی‌رسد.

مدیر پنهان

شکست در این ال‌کلاسیکو همچنین خوان لاپورتا را نیز رسوا می‌کند که سطح انتظارات را بسیار بالاتر از حد معقول افزایش داده بود. رئیس اکنون کار بسیار دشواری برای انجام دادن دارد: نه تنها باید سریعاً مربی جدیدی را معرفی کند که معتبر باشد، بلکه باید یک تغییر اساسی در گفتار خود ایجاد کند. او یک‌بار برای همیشه باید به تواضع متوسل شود، سخنرانی‌ها و وعده‌های بزرگ را کنار بگذارد و درک کند که بارسا برای مدتی به سفر خاص خود در بیابان ادامه خواهد داد. به‌طور خلاصه باید گفت زمان لاپورتا فرا رسیده است، او باید واقعاً قدرت رهبری خود را اعمال کند و شروع به رفتار درست با اعضای باشگاه به گونه‌ای کند که گویی یک فرد بالغند و می‌توان حقیقت را برای آنها توضیح داد، حتی اگر تلخ و بی‌رحمانه باشد. بهترین چیزی که از ال‌کلاسیکو به جا ماند، دقیقاً بهترین چیزی است که این فصل برای هواداران به جا گذاشته است: لامین، کوبارسی، فرمین، سه فرزندی که میراث بزرگ ژاوی هستند. از این به بعد فقط یک راه وجود دارد: روی جوانان حساب کنید و باشگاه را با ریاضت و فروتنی مدیریت کنید. ال‌کلاسیکو به وضوح نشان داد که بارسا تیمی امیدوارکننده، بسیار سبز و آشکارا در حال ساخت ولی با کمبودهای ساختاری آشکار و تیمی بسیار نابرابر در قیاس با رئال مادریدی بالغ، متعادل و بی‌نهایت رقابتی‌تر است. وضعیت دکو چندان حاد نیست؛ نه صرفا بخاطر عدم تقصیر بلکه به این دلیل که بلوگرانا آنقدر زمینه های دیگر ضعف دارد که تغییرات در جایگاه دکو اولویت این باشگاه نیست. اما دو مورد دیگر تقریبا واضح و شفاف هستند: ژاوی که پیش از این هم تقریبا مسجل شده بود در بارسا ادامه نخواهد داد (نه قطعا چراکه در صورت موفقیت در این فصل ممکن بود سرمربی آبی و اناری پوشان از موضع قبلی خود مبنی بر جدایی در پایان فصل عدول کند. هرچند همین حالا هم صحبت‌هایی مبنی برای ادامه همکاری این مربی با باشگاه شنیده می‌شود) و البته فراموش نکنیم برای لاپورتا نیز زمان در حال اتمام است.

#بارسلونا
داغ ترین خبرها
تازه ترین خبرها